Om Droner


Kort om droner

Droner er på kort tid blevet ekstremt populære. Drone er blevet det mest normale udtryk, men hvis vi skal være helt korrekte så er en drone først en drone hvis den kan flyve autonomt - dvs. af sig selv eller efter en forudprogrammeret rute / regelsæt. Hvis en drone ikke er autonom er den korrekte betegnelse en multirotor eller quadcopter. Du må kalde dem lige hvad du vil - vi ved hvad du mener :)

Droner / Quadcoptere er spændende fordi der er mange muligheder. De billige quadcoptere er nemme at komme i gang med og flyver helt fantastisk - du kan lave vilde loops og flyve hurtigt og akrobatisk. De mere avancerede modeller har ofte et kamera indbygget og du kan filme/fotografere mens du flyver.

De store droner som kan flyve autonomt er meget avancerede og selvom de er lavet så brugervenligt som muligt, så er de stadig en stor mundfuld for de fleste.

Udviklingen går ekstremt hurtigt og du kan nu få en quadcopter til under 700 som har "coming home" funktion - dvs. at den kan selv flyve hjem til dig!


Droner for begyndere

Hvis du gerne vil i gang med droner så kan vi anbefale at starte med en simpel quadcopter til indendørs brug. Så du får fornemmelsen af at være i luften og uden at vinden driller dig. De største og mest avancerede droner er meget nemme at flyve da de har mange sensorer og selv kan holde deres position... men de koster også kassen.

Mange foretrækker at begynde med en quadcopter til udendørs brug. Vinden kan drille, men der er ingen tvivl om at en stor quadcopter er nemmere at se.

Du lærer det kun af at prøve det, så hop videre til vores droner her, så du kan komme i gang med at lære så hurtigt som muligt.


Drone regler

Du kan se de officielle regler her på Trafikstyrelsens hjemmeside her: regler for flyvning med droner

Reglerne for flyvning med droner kan godt virke meget omstændige og uklare. Der har i medierne også været meget tale om at regler for drone-flyvning skal ændres og gøres mere tidssvarende. 

Du skal især være opmærksom på:

  • Du skal være 150 meter væk fra bygninger, forsamlinger af mennesker og større veje.
  • Du må flyve maksimalt 100 meter op.
  • Du skal under hele flyvningen være i visuel kontakt med dronen.

Der findes specielle retningslinier for flyvning med droner i erhvervsmæssig øjemed. Du kan se de nyeste retningslinier for flyvning med droner her: Nye retningslinjer om erhvervsmæssig brug af droner fra Trafikstyrelsen.

Hvis du er klar til at flyve, så kan du se vores store udvalg af droner her.


Tips til droneflyvning

Hvis du gerne vil igang med droner så kan vi anbefale at du starter med en quadcopter til indendørs brug. Det er en rigtig god måde at komme i gang og du får hurtigt fornemmelse for om det er noget for dig. 

Er du klar til at prøve vores sjove tips? Så gå videre til vores udvalg af droner og kom i gang med at lege!


Videoer af dronerne i brug 

Har du brug for lidt inspiration til hvor du kan flyve med din drone. Tjek vores YouTube kanal ud her.


Anmeldelser af droner

Vi har udvalgt et par af vores yndlings droner og anmeldt dem. Dronerne er i forskellige størrelser og prisklasser, så du vil helt klart kunne finde én til dit behov. 

Drone Hubsan X4

En af de første quadcoptere og stadig i dag en af de bedste. Hubsan er utroligt stabil at flyve med og du kan vælge mellem normal, øvet og ekspert mode - så kan du skrue op for farten når du er klar. 

Se produktet her: Hubsan X4

 

Drone ST9

En rigtig fornuftig quadcopter til udendørs brug. Størrelsen er rigtig god og den er relativt nem at komme igang med. Du kan tilkøbe HD kamera - faktisk vælge mellem 4 forskellige modeller. En rigtig god drone til prisen.

Se produktet her: Drone ST9

 

T30VR FPV DRONE

T30VR er en af de mest populære droner. Du får en mellemstørrelse drone til udendørs brug med HD kamera og VR briller inkluderet i pakken! T30VR er relativt nem at komme i gang med og HD kameraet kan i dagslys lave rigtigt flotte billeder og video i HD kvalitet.

Se produktet her: T30VR FPV Drone

 

Bebop 2

Fantastisk lækker drone fra franske Parrot. Nyeste generation der er nem at komme igang med uden at gå på kompromis med kvaliteten. Giver suveræne optagelser.

Se produktet her: Bebop 2