Vigtig information

om fjernstyrede produkter

Bemærk, at Morfars sælger hobbyprodukter, der kræver, at du sætter dig ind i, hvordan de virker og skal vedligeholdes. Skader opstået ved forkert brug og manglende vedligeholdelse vil ikke være omfattet af reklamationsretten. 

Se videovejledningen og læs den medfølgende manual. Kontakt os, hvis du er i tvivl om noget – vi vil altid gerne hjælpe.

Vigtigt vedr. brug af batterier!

1. Batterier kan være meget farlige, hvis de ikke bruges korrekt - i værste fald kan de eksplodere! Sørg derfor altid for at sætte dig ind i, hvordan de virker og vedligeholdes.

2. Batterier skal lades op, inden de tages i brug.

3. Batterier skal tages ud / frakobles laderen straks efter endt opladning.

4. Batterierne må kun være tilsluttet produktet, når du bruger det. De skal frakobles straks efter brug.

5. Batterierne må ikke opbevares "tomme" og skal derfor oplades efter brug. Hvis de er varme, skal de køle af, inden du lader dem.

6. Ved længere tids opbevaring skal batterierne oplades jævnligt. De må aldrig komme under 3V pr. celle.

7. Batterierne må ikke sidde i bilen eller laderen, når de ikke bruges.

8. Brug kun gode, nye og ens alkaline batterier i senderen (må ikke være genopladelige).

Vedr. holdbarhed

Ingen af produkterne kan tåle sammenstød, nedstyrtninger eller andre fysiske uheld. Bilerne kan fx ikke tåle at køre ind i noget eller lande skævt efter hop. Dronerne kan ikke tåle at flyve ind i ting eller styrte ned.

Ofte stillede spørgsmål

Nej, der er 2 års reklamationsret, som dækker fejl og mangler. Reklamationsretten dækker ikke skader opstået ved forkert brug - fx uheld og sammenstød. Behold hovedet på.

Der er forskel på, om du kører ind i en pude med 10 km/t eller smadrer ind i en væg med 60. Det er meget svært at sige, hvad biler kan holde til – sådan helt generelt. Biler er ens, men førere er forskellige. Der er også stor forskel på underlagets greb og selvfølgelig dét, bilen rammer. Temperaturen har også meget at sige. I koldt vejr bliver plastikken
hård, og selv et lille uheld kan give skader. Se vores video om kulde.

Så … to be honest, burde den have klaret det? Nej, vel? Ligger du og bider i græsplænen, så skriv til os. Vi lægger gerne ører til og vil gøre alt for at fikse stumperne.

Generelt er droner følsomme over for at få blokeret rotorbladene. Hvis der er omdrejninger på motoren, og den pludselig bliver blokeret, så kan den tage skade. Så flyv udenom mågerne, vasketøjssnoren – og gå lodret ned på græsplænen.

Kontakt os, så hjælper vi gerne med at tjekke din drone.

Når vi angiver et produkt som holdbart, så er det fordi, det er blandt de mest holdbare i prisklassen. Pris og holdbarhed hænger ofte sammen ... men en bil,
der koster mere, kører ofte også hurtigere – og et uheld vil derfor stadig give skade.

Producenterne har forskellige prioriteter. Nogle ønsker at give høj topfart, og andre har fokus på køreegenskaberne. Vi har endnu ikke set et produkt, der kan alt.

Start med at se denne video der viser hvordan du tjekker om dit batteri er "dødt".

Batterierne skal bruges og opbevares korrekt, ellers kan de gå i stykker.

Vi ser desværre mange, der ikke følger vejledningen, og så kan det gå galt ved første brug. Der er fx flere, som glemmer at lade batteriet op inden brug, og så kan det altså være slut, inden man er kommet i gang. Der er også flere, som lader batteriet ligge ubrugt i lang tid, og så kan det også gå i stykker.

Det kommer an på, hvordan det er blevet defekt. En fejl eller mangel på et batteri vil typisk vise sig ved, at batteriet ikke virker ved modtagelse. Når batteriet er taget i brug og virker, så vil skader i langt de fleste tilfælde ske ved forkert brug eller forkert opbevaring.

Big mistake! Batteriet kan ikke tåle at sidde længe i laderen, efter det er ladet op. Der er spænding på, og i værste fald kan batteriet blive defekt. Batterier skal frakobles laderen straks efter opladning. Kontakt os for et forsøg på at redde batteriet.

Senderen er afhængig af volt for at give bedst rækkevidde. Alkaline giver 1,5V og genopladelige kun 1,2V.

Jamen, så er det da godt, at du har os! Skriv på support@morfars.dk eller klik her, så skal vi hurtigt få gjort dig stålsikker og meget klogere.

Hvis du vil læse alt det med småt, så er det lige her: