Nitro biler

Nitro biler

Fjernstyrede biler er super sjove at køre med - både på vej og offroad! Mange synes at det er sjovest når det går HURTIGT!

NITRO BIL

I gamle dage var de hurtigste biler udstyret med en nitro-motor. Det var en brændstofmotor som kørte på et blandingsprodukt kaldet nitromethan. 

At have en nitro bil var dog besværligt. Nitro-motoren skulle vedligeholdes og oftest svær at starte. Selve nitro brændstoffet skulle opbevares sikkert og havde begrænset holdbarhed. Samtidig skulle man justere motoren for at sikre at den ikke blev for varm - eller for kold.

Kørsel med nitro bil var selvfølgelig sjovt - men man skulle have en interesse i at få lidt olie på fingrene og at man skulle bruge ret meget tid på at finde ud af hvorfor den ikke ville starte.

Det er også svært at få fat i brændstof til nitrobiler. Der er nærmest ingen som forhandler det længere.

EL-BILER OVERTAGER

I dag har de elektriske fjernstyrede biler for længst overhalet de gamle biler med nitro motor. Især da bilerne blev udstyret med Brushless motor og lithium batterier gik det stærkt. El bilerne fik både højere topfart og meget kraftigere accelleration.

LYDEN AF EN NITROBIL

Ja, nitro-biler har en vild lyd og det lød virkelig godt når nitrobilen blev skudt af. Men naboerne synes ikke altid det var en god ting med den vilde lyd.

De elektriske biler siger ikke meget - men når du først har set de elektriske super kræfter sluppet løs, så vil du aldrig tilbage til en nitrobil.

HVILKEN EL-BIL?

Vi får ofte spørgsmålet om hvilken el-bil der kan erstatte en nitrobil. Her er vores top 3:

TRAXXAS MAXX
Super lækker Monster Truck fra amerikanske Traxxas. Her får du en af de vildeste og mest solide fjernstyrede biler. Der er fuld smæk på og den kan holde til lidt af det hele.

HPI VORZA FLUX
Berygtet buggy i skala 1:8 - præcis som en klassisk nitro-buggy.

TRAXXAS SLEDGE
De nye store truck i klassen. Her er der ekstrem power med lavt tyngdepunkt og masser af forstærkede dele.

Se alle fjernstyrede biler her.